ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Λύσεις στο THS για τα προβλήματα αισθητικής και υγείας

Πρησμένα μάτια, μαύροι κύκλοι, σάκοι κάτω απο τα μάτια


Τα τρία αυτά προβλήματα των ματιών μας κάνουν το πρόσωπο να φαίνεται κουρασμένο και γηρασμένο. Αν και υπάρχουν πολλές ερασιτεχνικές αγωγές για αυτά τα προβλήματα ( make-up  για παράδειγμα) οι ιατρικές θεραπείες έχουν πιό μακρύ αποτέλεσμα και μπορεί να είναι πιό οικονομικές. 

ΠΡΗΣΜΕΝΑ ΜΑΤΙΑ (ΟΙΔΗΜΑ) και οι ρυτίδες των ματιών

Τα πρησμένα μάτια (οίδημα) προκαλούνται απο ιατρικά προβλήματα όπως αλλεργίες, φλεγμονές όπως επιπεφυκίτιδα και βλεφαρίτιδα, πολύ αλάτι στη διατροφή, καρδιακά και νεφρικά προβλήματα. Επίσης, ορμονικά προβλήματα, πχ. υποθυρεοιδισμός.  Το πρόβλημα που προκύπτει μετά μία παρατεταμένη κατάσταση οιδήματος είναι η δημιουργία ρυτίδων όταν τα μάτια επανέλθουν στο φυσιολογικό. Το δέρμα έχει χάσει την ελαστικότητά του και παραμένει χαλαρό.

Στο THS σας φροντίζουμε για τα ιατρικά προβλήματα που αιτιολογούνται για τα πρησμένα μάτια (φλεγμονές, ορμονολογικές, καρδιακές ή νεφρικές παθήσεις, καθώς και αλλεργίες, αλλά και για τις ρυτίδες που συνδέονται με το πρηξιμο.  Στο THS  συστήνουμε τη χρήση ιατρικού δερμαρόλλερ και ορού βιταμίνης Α ειδικά κατασκευασμένου για την περιοχή του δέρματος των ματιών. Αυτή η μέθοδος είναι αποτελεσματική, μπορεί να γίνει και στο σπίτι και είναι πιό οικονομική απο την χειρουργική επέμβαση (βλεφαροπλαστική). Για τις ρυτίδες κάτω απο τα μάτια συνιστούμε ενέσιμο υαλουρονικό και τις ρυτίδες δίπλα απο τα μάτια (crow's feet) μπότοξ . Υπέρηχοι αποκαθιστούν τις αρχόμενες ρυτίδες κάτω απο τα μάτια.

 

ΜΑΥΡΟΙ ΚΥΚΛΟΙ

Μπορεί να εμφανιστούν σε μωρά, εφήβους, ενήλικες, άντρες ή γυναίκες. Μπορεί να ωφείλονται σε έλλειψη ύπνου και κόπωση, σε υπερκατανάλωση καφέ ή αλκοόλ, συχνά είναι κληρονομικοί, ή να ωφείλονται σε αιματώματα, ή σε πολύ προτεταμένες φλέβες κάτω απο το δέρμα. Μπορεί να είναι σημάδι χρονίας αφυδάτωσης ή αναιμίας. Ζητήστε αμέσως την συμβουλή του ιατρού μας στο THS αν εμφανιστούν μαύροι κύκλοι μόνο κάτω απο το ένα μάτι ή αν συνοδεύονται απο πονοκεφάλους, αιμορραγία, αλλεργία, πυρετό, ζαλάδες, συμπτώματα ιγμορίτιδας κλπ.

 

Μαύροι κύκλοι

πριν και μετά την θεραπεία

Η συχνότερη όμως αιτία μαύρων κύκλων δεν είναι ιατρική αλλα είναι μέρος της φυσιολογίας του οργανισμού μας: το αίμα λιμνάζει σε αυτή την περιοχή των ματιών επειδή τα τριχοειδή αγγεία της περιοχής είναι πολύ στενά για να ανταπεξέλθουν με τον όγκο του αίματος που περνάει. Μερικά ερυθρά αιμοσφαίρια εξέρχονται απο τα τριχοειδή αγγεία και συσσωρεύονται στην περιοχή. Η αιμοσφαιρίνη των ερυθροκυττάρων αποσυντίθεται και τα παράγωγά της δίνουν το γνωστό μελανό χρώμα. Με άλλα λόγια οι μαύροι κύκλοι ωφείλονται σε απειροελάχιστη και συνεχόμενη αιμορραγία στην περιοχή, δημιουργείται δηλαδή ένα είδος μελανιάς.

Υπάρχουν πολλές και διάφορες θεραπείες για τους μαύρους κύκλους. Μετά απο ιατρική αξιολόγηση στο THS συστήνουμε μία σειρά απο ιατροφαρμακευτικές κρέμες που να ταιριάζουν στην περίπτωσή σας. Οι κρέμες αυτές περιέχουν συστατικά όπως Υδροκινόνη ή Kojik acid, μαζί με πολυδύναμα ενυδατικά συστατικά και αντιηλιακά.

Εκτός απο τις ιατροφαρμακευτικές κρέμες για μαύρους κύκλους συνιστούμε ιατρικό δερμαρόλλερ  συνοδευτικά με υαλουρονικό ορό. Ο στόχος είναι να αποκτήσετε ένα ξεκούραστο πρόσωπο και την φρεσκάδα του δέρματος που επιθυμείτε.

 

ΣΑΚΟΙ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΑ ΜΑΤΙΑ

Με την πάροδο του χρόνου οι ιστοί γύρω απο τα μάτια καθώς και οι μύες της περιοχής χαλαρώνουν. Το τοπικό λίπος συσσωρεύεται κάτω απο τα μάτια και μαζί με τα υγρα που μαζεύονται εκεί δίνουν την εντύπωση των σάκων. Επίσης τα γονίδια παίζουν τον ρόλο τους. Το πρόβλημα δεν είναι καθαρά ιατρικό, αλλά πρόβλημα της αισθητικής ιατρικής. Υπαρχει θεραπεία για αυτή την κατάσταση. 

Σάκοι κάτω απο τα μάτια

πριν και μετά τη θεραπεία

Θεραπεία.

Η γυμναστική του προσώπου μπορεί να βοηθήσει σε μερικές περιπτώσεις. Η συνοφρύωση και το σφίξιμο των ματιών παρόμοιο με αυτό που κάνετε όταν αντικρύζετε τον ήλιο μπορεί να βοηθήσει.  Μερικοί ισχυρίζονται ότι κομάτια απο αβοκάντο, ή φρεσκοκομένη πατάτα, ή βαμβάκι με χαμομήλι ή άλλες παρόμοιες τοπικές εφαρμογές βοηθούνε. Μια άλλη θεραπεία είναι ο βελονισμός που μπορείτε να το κάνετε και εσεις οι ίδιοι: Πιέστε ελαφρώς και επαναλημένα το σημείο στην παλάμη σας που αντιστοιχεί με τα μάτια σας, αυτό ειναι λιγο πιό κάτω απο την υπέγερση την παλάμης στη βάση του δείκτη. Yo-tox είναι μία άλλη θεραπεία που μας δίνει το yoga: καθήστε χαλαρά οκλαδόν και με τα δυό δάκτυλά σας πιέστε ελαφρά δεξιά και αριστερά απο τη μύτη σας 3 εκατοστά κάτω απο το κέντρο κάθε ματιού. Αυτό είναι το ayurvedic ενεργειακό σημείο των ματιών.  Κλείστε τα μάτια σας και προσπαθείστε να κοιτάξετε για 10 δευτερόλεπτα προς τα πάνω προς το τρίτο ματι που είναι ανάμεσα στα φρύδια. Επαναλάβετε αυτό μερικές φορές. Αυτό μπορεί να βοηθήσει τη παροχέτευση του υγρού μακριά απο τα μάτια.

Στο THS  συνιστούμε τη χρήση ιατρικού δερμαρόλερ και ορού βιταμίνης Α ειδικά κατασκευασμένης για χρήση στο δέρμα γύρω απο τα μάτια. Η μέθοδος του δερμαρόλερ σε περιπτώσεις που τη συστήμουμε είναι αποτελεσματική και πιό οικονομική και ασφαλής απο μία χειρουργική επέμβαση (βλεφαροπλαστική). 

Ολα τα προιόντα που χρησιμοποιούμε στις θεραπείες μας είναι αυθεντικά, βιολογικά φιλικά και εισάγονται μόνο απο την Ευρωπαική Ενωση και ΗΠΑ
 

Συνδυαστικές εφαρμογές

Δερμαρόλερ + ειδικός ορός βιταμίνης Α για σάκους κάτω απο τα μάτια

 Ιατρικά προιόντα αντιγήρανσης στο THS
ths.gr

active³ 4.7 · © 2000 - 2011 IPS Ltd · Όροι χρήσης